Ons groene vmbo

Dingen die leuk zijn om te doen, gaan je makkelijker af. Daarom zorgt het Clusius College voor aantrekkelijk onderwijs.

We geven zoveel mogelijk les vanuit de praktijk. Op deze manier doe je direct ervaring op en leer je nu iets waar je straks zeker wat aan hebt. Ons doel is om jouw talenten te ontwikkelen. Om je te laten ontdekken dat je meer kunt dan je denkt. Zo weet je straks precies waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen.

Lees meer over ons vmbo
Vmbo groen
Vmbo groen

De naam zegt het al: het vmbo-groen is GROEN! En dat maakt onze school net even anders dan andere vmbo-scholen. Leerlingen die graag leren krijgen daarvoor alle mogelijkheden, maar je hoeft daarbij niet de hele dag in de schoolbanken te zitten. Je krijgt ook leuke en interessante doe-lessen waarbij je van alles leert over dieren, planten en voeding. Niet vreemd dat veel van onze leerlingen het liefst naar deze lessen gaan.

Onze leerwegen

  • BB
  • KB
  • GL

BB

Basisberoepsgerichte leerweg (BB)

Deze leerweg leidt je op tot mbo-niveau 2 of 3. Het landelijke examen bestaat uit vier theorievakken en een uitgebreid beroepsgericht programma.

 

Eco-schools
Eco-schools

Al onze vestigingen doen mee aan Eco-Schools. Dit is een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school die meedoet, volgt een stappenplan. Is dat plan goed doorlopen? Dan mag de school zichzelf een ‘Eco-School’ noemen. Hoeveel jouw school aan duurzaamheid doet, kun je zien aan de oorkonde die de vestiging heeft. De eerste oorkonde is het bronzen certificaat. Gaat de school daarna verder verbeteren? Dan wordt dat gewaardeerd met een zilveren certificaat en ten slotte met ‘de groene vlag’.

Clusius Eco-Schools nieuws
  • Dier & Zorg
  • Leefomgeving & Recreatie
  • Plant & Productie
  • Ontwerp & Creatie
  • Groene Techniek
  • Groene Economie
  • Voeding & Gezondheid

Dier & Zorg

Op al onze vmbo-groenscholen is het een beestenboel. Op de meeste van onze scholen vind je vogels, cavia's, vissen, konijnen, ratten en muizen. Sommige hebben zelfs geiten, schapen en pony's. We leren je alles over de verzorging van dieren, maar ook de verzorging van jezelf en andere mensen komt aan bod.

Ouders en school
Ouders en school

Ouders en vestiging hebben een gezamenlijk belang als het gaat om het welzijn van de leerlingen. Het uitgangspunt van de vestigingen is een goede communicatie met ouders op basis van respect voor elkaar. Sfeer en veiligheid vinden we erg belangrijk (ga naar pagina sfeer en veiligheid). Elke vestiging heeft bijvoorbeeld een nieuwsbrief voor de ouders. Daarnaast heeft het Clusius College een intranet (mijn.clusius). Via een login en password kunt u en de leerling allerlei informatie verkrijgen zoals roosters, cijfers en nieuws.  

Stuur ons een bericht

* verplicht veld