Agribusiness


Korte en lange productieketens van grond tot mond, van kas tot koelkast en van zaadje tot karbonaadje. Daar draait het in het cluster Agribusiness om. 

Wil jij straks werken in een veelzijdige, innovatieve en internationale sector? Wil jij een aandeel hebben in bloembollen, groenten, zuivel en vlees? Kies dan voor een boeiende baan in de plantenteelt, veehouderij, handel of start je eigen bedrijf. Meld je aan voor één van de opleidingen in de Agribusiness.

 

Wie ben jij?

Je bent nieuwsgierig, creatief en ondernemend. Je weet dat gezond en veilig voedsel wereldwijd van belang is. Je hebt gevoel voor techniek en commercie. Je vindt het niet erg om je handen vies te maken. Duurzaamheid zit in je genen.

Waar houd je van?

Je werkt graag met mensen en dieren en bent geïnteresseerd in alles wat komt kijken bij het telen of verhandelen van (agrarische) producten. Je vindt het leuk om je te verdiepen in bedrijfsvoering. Je maakt graag deel uit van het hele productieproces, van de basis tot het eindproduct en de verkoop aan de consument.

Wat kun je?

Je kunt commercieel denken en hebt een oog voor trends in de markt. Zelfstandig werken ligt je goed maar je bent ook prima op je plaats in een team. Je bent in staat om buiten gebaande paden te denken. Je kunt efficiënt organiseren en plannen.