Bpv-bedrijven

Een wezenlijk onderdeel van het Middelbaar Beroepsonderwijs is de beroepspraktijkvorming = stage of werken op een leerbedrijf. Studenten maken hierbij gebruik van praktijkopdrachten en handelingenlijsten. Wil je ook een leerbedrijf worden? Neem dan contact op met het Clusius College door onderstaand contactformulier in te vullen. 

Bpv-map 

Speciaal voor het bedrijfsleven hebben we de mbo-informatiemap Bpv (beroepspraktijkvorming) uitgebracht. In deze gids leest u wat de werkwijze is van het Clusius College omtrent Bpv en wat er van u als praktijkopleider wordt verwacht. 

Bpv-map voor bol-studenten (voltijd)

Bpv-map voor bbl-studenten (werken en leren)

Cursus voor praktijkopleiders

Via Onderwijsgroep Noordwest-Holland, de afdeling bedrijfsopleidingen van het Clusius College wordt regelmatig een Basiscursus Praktijkopleider aangeboden. Deze heeft een duur van drie avonden. De praktijkopleider is een belangrijke schakel in het leerproces van leerlingen tijdens de beroepspraktijkvorming. De cursus biedt de mogelijkheid voor praktijkopleiders om zich meer te bekwamen in deze taak. Aan de orde komen: het leerproces, communiceren, instrueren en beoordelen: vaardigheden die ook van toepassing zijn op het begeleiden van vakantiekrachten, uitzendkrachten en nieuwe medewerkers. Meer informatie en aanmelden: 072-5673191, of klik op de rechtstreekse link.

Bpv-nieuwsbrieven

Onze bpv-organisatie zendt frequent nieuwsbrieven naar haar relaties. Om een indruk te krijgen wat er allemaal speelt, kunt u hier de nieuwsbrieven teruglezen. 

Stuur ons een bericht

* verplicht veld