Groene vingers? Graag buiten aan de slag? Volg deze avondopleiding!
Avondopleiding Hovenier

Op het Clusius College in Alkmaar verzorgen wij in de avonduren de vakopleiding tot hovenier. Deze populaire deeltijdopleiding is bedoeld voor volwassenen die zich graag laten scholen op het gebied van hovenierswerk. Een unieke opleiding die erkend wordt door de branchevereniging VHG.

In de avonduren hovenier worden? Onze avondopleiding tot hovenier vormt een prima mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen naast een baan of andere activiteiten. In 2 avonden per week plus enkele hele dagen per jaar, is het mogelijk om je verder te verdiepen in het hovenierswerk. De opleiding is erkend door de VHG. Dit is de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (zie www.vhg.org). Dat betekent dat deze opleiding voor wat betreft de inhoud en uitvoering aan de eisen van de hoveniersbranche voldoet. Ook de enthousiaste hobbyist die meer wil weten over de wereld van het groen is van harte welkom. De opleiding start op 11 september 2019.

Verschillende delen avondopleiding Hovenier

Hoe ver wil je gaan? Je kiest het zelf. Je kiest zelf hoe lang je de opleiding wilt volgen en tot welk niveau je wilt gaan. In één jaar kun je aankomend hovenier worden en de eerste beginselen leren. Je kunt er ook nog een tweede jaar aan toevoegen of in 3 jaar zelfs volledig omscholen tot vakbekwaam hovenier. Mogelijk ga je daarna dan als zelfstandig ondernemer aan de slag. Waar ligt voor jou de lat? Ontdek het zelf. De avondopleiding is uitsluitend voor volwassenen bedoeld en deze vinden we dan ook in diverse leeftijden op deze vakbekwaamheidsopleiding terug.

Subsidiemogelijkheden

Als u bent, of uw werkgever is, aangesloten bij het fonds Colland Arbeidsmarkt kan er een subsidie worden aangevraagd voor cursuskosten. Klik voor meer informatie op deze link. Om te bekijken welke vergoedingen voor u van toepassing zijn, kunt u hier klikken

Brochure

Voor meer informatie klik hier voor de brochure.      

Samenwerking
Samenwerking

Onderwijsgroep Noordwest-Holland is een samenwerking van Clusius College en Roc Kop van Noord-Holland. Dit samenwerkingsverband biedt een breed spectrum van opleidingen op mbo-niveau aan voor volwassenen.  Je kunt bij ons terecht voor advies op maat, maar ook bieden wij uitstekende praktijkfaciliteiten aan en geaccrediteerde diploma's in de vorm van (avond-)opleidingen, cursussen en trainingen voor volwassenen.

Heeft u een vraag over de avondopleiding?

* verplicht veld