Creatief en gevoel voor styling? Groene vingers? Volg deze avondopleiding!
Avondopleiding Basis Bloemstylist

Op het Clusius College in Alkmaar verzorgen wij in de avonduren de vakopleiding tot Basis Bloemstylist. Deze populaire deeltijdopleiding is bedoeld voor volwassenen die zich graag laten scholen op het gebied van bloem & styling. Een unieke opleiding die erkend wordt door de bloemisten academie. De opleiding start begin september 2020. De exacte data en lesavonden volgen nog.

Deze opleiding is bestemd voor degenen die veel voorkomend bloemwerk willen leren maken, zoals toekomstige medewerkers van bloemwinkels die de fijne kneepjes van het vak willen leren en  ervaren vakgenoten die zich eigentijds willen bijscholen. Ook zij die vanuit zijn of haar hobby meer beroepsmatig de vaardigheden willen leren. De opleiding omvat 3 modulen die ook als losse cursus te volgen zijn. De modulen zijn: Boeketten, Winkelbloemwerk en Trendy Bloemwerk.  

Aan het eind van elke module is een praktijktoets. Als alle drie de modulen voldoende zijn afgesloten, ontvangt men aan het eind van het jaar het getuigschrift Basis Bloemist, erkend door branche-organisatie VBW.

Vervolg onderdelen bloemstylist

Naast de avondopleiding Basis Bloemstylist worden er ook twee vervolgopleidingen aangeboden.

Opleiding Ambachtelijk Bloemstylist

Je leert in deze opleiding werken volgens de normen zoals deze door het georganiseerde bedrijfsleven ( VBW; Vereniging Bloemist Winkeliers) als norm is vastgesteld. De inhoud richt zich op het verantwoord kunnen uitvoeren van thematisch bloemwerk ( zoals bruidsbloemwerk en rouwbloemwerk) met gebruik van diverse (ook de meer complexe) vormen van techniek, compositie en kleurensamenstelling, rekening houdend met het doel waarvoor het arrangement wordt gemaakt. Ook kennis omtrent de kwaliteit, toepassing en verzorging, meer gespecialiseerde dode en levende materialen, het ontwerpen, calculeren en offerte maken behoren tot de inhoud van de cursus. De eerste 2 blokken van dit jaar zijn ook als losse modulen te volgen. Deze modulen zijn: Rouwbloemwerk en Bruidsbloemwerk. Deze opleiding start ook begin september 2020.

Opleiding Top Bloemstylist

Als jij je wilt onderscheiden van de traditionele bloemwerken, dan is deze opleiding een echte aanrader. Internationale ontwikkelingen op bloemsierkunstgebied komen in deze opleiding ruimschoots aan bod. Bijzondere ambachtelijke technieken worden aangeleerd en toegepast. Het zelf ontwerpen van bijzonder bloemwerk krijgt de aandacht in deze module. Het resultaat zal onderscheidend zijn en gericht op het bedienen van het hoger segment.  Als je de fijne kneepjes van als topstylist onder de knie hebt, is het ontwikkelen van een eigen stijl een logisch gevolg. Je leert vanuit bestaande technieken, ambachtelijke vaardigheden en met een internationale oriëntatie op het bloemenvak een eigen stijl (handschrift) ontwikkelen. Experimenteren en onderzoeken behoren tot de inhoud van de opleiding. Je leert jezelf en het ontwerp te presenteren in een bijzondere presentatie. De opleiding omvat twee modulen module Ambachtelijk - Historisch en  module Ontwikkelen eigen stijl. De modules kunnen ook los worden gevolgd. Ook deze opleiding start begin september 2020.

Samenwerking

Om de regionale markt optimaal te bedienen worden de cursussen van het Clusius College en het ROC Kop van Noord-Holland aangeboden via Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Dit betekent dat alle (avond-)opleidingen, cursussen en trainingen voor volwassenen die beide instellingen verzorgen, worden aangeboden onder de vlag van Onderwijsgroep Noordwest-Holland.

Heeft u een vraag over de avondopleiding?

* verplicht veld