Bedrijfsleven

Het Clusius College vindt samenwerking met regionale partners van groot belang. We vinden het van grote meerwaarde dat leerlingen en studenten, naast de benodigde theorie, ook kennismaken met de beroepspraktijk en leren in en van de praktijk. 

Daarom hebben we gezocht en zijn we altijd op zoek naar vormen van onderwijs waarbij regionale partners een rol spelen. Hierbij valt te denken aan de beroepspraktijkvorming (stage), masterclasses (gastlessen) van, voor en door het bedrijfsleven en het zogenaamde regioleren. Tijdens regioleren doen leerlingen en studenten ervaringen op in projecten met en in het bedrijfsleven, deels buiten de muren van de school.    

lees verder
Cursussen en training
Cursussen en training

Om de regionale markt optimaal te bedienen hebben de afdelingen Bedrijfsopleidingen van het Clusius College en het ROC Kop van Noord-Holland de krachten gebundeld in de coöperatie Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Dit betekent dat alle (avond-)opleidingen, cursussen en trainingen voor volwassenen die beide instellingen verzorgen, worden aangeboden onder de vlag van Onderwijsgroep Noordwest-Holland.

Een overzicht van de cursussen in de glastuinbouw en veredeling, die binnenkort van start gaan kunt u hier bekijken. 

 

Beroepspraktijkvorming (stage)

De beroepspraktijkvorming (bpv) is een zeer belangrijk onderdeel van de mbo-opleiding. Tijdens de bpv krijgen de studenten een goed beeld van wat er later in het beroepveld te wachten staat. Daarnaast kan de student de theoretische kennis bij een erkend leerbedrijf in de praktijk gaan brengen. Wil je ook leerbedrijf worden? 

lees verder

Clusius is zoveel meer voor het bedrijfsleven

Stuur ons een bericht

* verplicht veld