Over ons vmbo

Van de basisschool naar de middelbare school is een belangrijke stap. Je zoekt een school waar je je snel thuis voelt en waar je met plezier naar toe gaat. Bij ons zal dat zeker lukken, want bij ons kun je doen waar je goed in bent of goed in wil worden. En als je succesvol bent, bouw je met zelfvertrouwen verder aan je toekomst.

Alle vmbo-leerwegen?

Bij ons kun je een diploma behalen voor de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg. Wil je graag een diploma van de theoretische leerweg? Dat kan ook! Je volgt dan de gemengde leerweg met een extra theorievak. Heb je alle vakken gehaald? Dan kun je je TL-diploma aanvragen.

Waarom bijzonder?

Bij het Clusius College vinden we belangrijk dat iedereen zich betrokken voelt, kwaliteit nastreeft, zich professioneel opstelt en in vertrouwen met elkaar werkt. Maar waarin het Clusius College zich écht onderscheidt van het andere vmbo is in onze aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Dit komt natuurlijk het meest terug in de praktijkvakken, maar ook bij allerlei projecten waarbij de theorievakken worden betrokken. Omdat jij deze zaken ook interessant en belangrijk vindt, gaat het leren je gemakkelijker af. Daarnaast heeft het Clusius College relatief kleine scholen waarbij iedereen volop aandacht krijgt. Vestigingen zijn er in Alkmaar, Amsterdam-Noord, Castricum, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Schagen en dus is er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt.

 

 

Zo ziet ons vmbo eruit