Inschrijven op het Clusius

Op dit moment zijn de inschrijvingen in volle gang. Wil je het nieuwe schooljaar op onze vestiging starten? Inschrijven kan bij ons nog steeds. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de teamleider van leerjaar 1.

Wil je tussentijds overstappen naar onze school? Neem dan contact op met de schoolleiding van jouw leerjaar en maak een afspraak.

 

"Wist je dat Clusius College Schagen diverse themaweken in het jaar heeft? Creatief, wetenschap en cultuur; het komt allemaal langs"

Clusius College Schagen vmbo

Clusius College Schagen heeft momenteel 629 vmbo-leerlingen en er werken 86 enthousiaste medewerkers.

Enkele belangrijke namen:

Vestigingsdirecteur mevrouw A. Lugtig-Ouweltjes
Teamleider leerjaar 1 mevrouw G. Gilles
Teamleider leerjaar 2 de heer P. Leeuwangh
Teamleider leerjaar 3 de heer F. Wijnker
Teamleider leerjaar 4 de heer S. de Joode
Decaan en adviseur-LOB de heer F. Numan
De groene mavo en stapelen
De groene mavo en stapelen

Bij veel mensen is bekend dat het Clusius College Schagen een groene vmbo-school is en dat je bij ons de Basisberoepsgerichte, Kaderberoepsgerichte en Gemengde Leerweg kunt volgen. Niet iedereen weet echter dat een leerling op het Clusius College ook een diploma Theoretische Leerweg (= mavo-diploma) kan halen. Ook bestaat de mogelijkheid om te stapelen: na het behalen van een diploma kan een leerling in 1 jaar tijd een diploma voor een hogere leerweg behalen. 

Wij doen mee aan Eco-schools

Met z'n allen gaan we voor een duurzamere wereld. Daarom vinden we het erg belangrijk om aan Eco-schools deel te nemen. 

Eco-schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school doorloopt een zevenstappenplan om gecertificeerd te kunnen worden. Leerlingen worden actief betrokken in dit proces. Zij bedenken acties en voeren deze uit, samen met iedereen in en om de school. Tussentijds wordt de school gewaardeerd met een bronzen en zilveren certificaat en uiteindelijk de 'De Groene Vlag'. Inmiddels hebben wij het bronzen certificaat ontvangen. 

 
Toneelmakerij
Toneelmakerij

Clusius College Schagen heeft de officiële status van Toneelmakerijschool (cultuurschool). De Toneelmakerij (Amsterdam) is het grootste jeugdtheatergezelschap van Nederland. Zij verzorgt een breed pakket faciliteiten op toneelgebied. In de visie van de Toneelmakerij groeien jonge mensen door regelmatig met kunst in contact te zijn: door het ervaren van kunst word je geprikkeld een eigen mening te vormen. Daarbij is het belangrijk om verbanden te leggen tussen het toneel en de wereld om je heen. 

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de schoolgids, het inschrijfformulier en een overzicht van vakanties.

Ook kun je hier informatie over de ouderraad vinden en bekijken hoe de school presteert met behulp van Vensters voor Verantwoording.

Stuur ons een bericht

* verplicht veld