Informatieavond

Het Clusius College Schagen wil ouder(s) en/of verzorger(s) van leerlingen uit groep 8 graag tijdig informeren over onze opleidingsmogelijkheden. Woensdag 7 december was er daarom een informatiebijeenkomst voor ouders en verzorgers. Klik hier om de presentatie, gehouden tijdens deze avond, te bekijken.

Het Open Huis van het Clusius College is op vrijdag 27 januari 2017 van 18.30 - 21.00 uur en op zaterdag 28 januari 2017 van 10.00 - 13.00 uur. Het Open Huis is bedoeld om samen met uw zoon/dochter de school te bezoeken en de sfeer te proeven.

promo clusius college schagen basisscholen from wouter on Vimeo.

"Wist je dat Clusius College Schagen diverse themaweken in het jaar heeft? Creatief, wetenschap en cultuur; het komt allemaal langs"

Clusius College Schagen vmbo

Clusius College Schagen heeft momenteel 629 vmbo-leerlingen en er werken 86 enthousiaste medewerkers.

Enkele belangrijke namen:

Vestigingsdirecteur mevr. A. Lugtig-Ouweltjes
Teamleider leerjaar 1 mevr. G. Gilles
Teamleider leerjaar 2 dhr. P. Leeuwangh
Teamleider leerjaar 3 dhr. F. Wijnker
Teamleider leerjaar 4 dhr. S. de Joode
Decaan en adviseur-LOB dhr. F. Numan
De groene mavo en stapelen
De groene mavo en stapelen

Bij veel mensen is bekend dat het Clusius College Schagen een groene vmbo-school is met een Basisberoepsgerichte, Kaderberoepsgerichte en Gemengde Leerweg. Niet iedereen weet echter dat een leerling op het Clusius College ook een diploma Theoretische Leerweg (= mavo-diploma) kan halen. Ook bestaat de mogelijkheid om te stapelen: na het behalen van een diploma kan een leerling in 1 jaar tijd een diploma voor een hogere leerweg behalen. 

Clusius College Schagen doet mee aan Ecoschools

Met z'n allen gaan we voor een duurzamere wereld. Daarom vinden we het erg belangrijk om aan Ecoschools deel te nemen. 

Eco-schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school doorloopt een zevenstappenplan om gecertificeerd te kunnen worden. Leerlingen worden actief betrokken in dit proces. Zij bedenken acties en voeren deze uit, samen met iedereen in en om de school. Tussentijds wordt de school gewaardeerd met een bronzen en zilveren certificaat en uiteindelijk de 'De Groene Vlag'. Inmiddels hebben wij het bronzen certificaat ontvangen. 

Toneelmakerij
Toneelmakerij

Bij Clusius College Schagen vinden we cultuur heel belangrijk. Dat wordt benadrukt door de officiële status van 'Toneelmakerij school' die wij hebben. De Toneelmakerij komt uit Amsterdam en is het grootste jeugdtheatergezelschap van nederland. Samen met hen verzorgen we het project 'Binden en Boeien', waarin je theaterworkshops en -trainingen kunt volgen. 

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de schoolgids, het inschrijfformulier en een overzicht van vakanties.

Ook kun je hier informatie over de ouderraad vinden en bekijken hoe de school presteert met behulp van Vensters voor Verantwoording.

Stuur ons een bericht

* verplicht veld