Informatieavond en open huis

Het Clusius College Schagen wil ouder(s) en/of verzorger(s) van leerlingen uit groep 8 graag tijdig informeren over onze opleidingsmogelijkheden. Dinsdagavond 21 november is er daarom een informatiebijeenkomst voor ouders en verzorgers. De inloop is vanaf 19.15 uur. Aanmelden is niet nodig.

promo clusius college schagen basisscholen from wouter on Vimeo.

"Wist je dat Clusius College Schagen diverse themaweken in het jaar heeft? Creatief, wetenschap en cultuur; het komt allemaal langs"
De groene mavo en stapelen
De groene mavo en stapelen

Bij veel mensen is bekend dat het Clusius College Schagen een groene vmbo-school is en dat je bij ons de Basisberoepsgerichte, Kaderberoepsgerichte en Gemengde Leerweg kunt volgen. Niet iedereen weet echter dat een leerling op het Clusius College ook een diploma Theoretische Leerweg (= mavo-diploma) kan halen. Ook bestaat de mogelijkheid om te stapelen: na het behalen van een diploma kan een leerling in 1 jaar tijd een diploma voor een hogere leerweg behalen. 

Wij doen mee aan Eco-schools

Met z'n allen gaan we voor een duurzamere wereld. Daarom vinden we het erg belangrijk om aan Eco-schools deel te nemen. 

Eco-schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school doorloopt een zevenstappenplan om gecertificeerd te kunnen worden. Leerlingen worden actief betrokken in dit proces. Zij bedenken acties en voeren deze uit, samen met iedereen in en om de school. Tussentijds wordt de school gewaardeerd met een bronzen en zilveren certificaat en uiteindelijk de 'De Groene Vlag'. Inmiddels hebben wij het bronzen certificaat ontvangen. 

 
Toneelmakerij
Toneelmakerij

Clusius College Schagen heeft de officiële status van Toneelmakerijschool (cultuurschool). De Toneelmakerij (Amsterdam) is het grootste jeugdtheatergezelschap van Nederland. Zij verzorgt een breed pakket faciliteiten op toneelgebied. In de visie van de Toneelmakerij groeien jonge mensen door regelmatig met kunst in contact te zijn: door het ervaren van kunst word je geprikkeld een eigen mening te vormen. Daarbij is het belangrijk om verbanden te leggen tussen het toneel en de wereld om je heen. 

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de schoolgids, het inschrijfformulier en een overzicht van vakanties.

Ook kun je hier informatie over de ouderraad vinden en bekijken hoe de school presteert met behulp van Vensters voor Verantwoording.

Stuur ons een bericht

* verplicht veld