Clusius College Hoorn vmbo

"Wist je dat Clusius College Hoorn een paardenklas heeft voor echte paardengekken. Je hoeft, voor deelname, niet per se ervaring te hebben"
Clusius College Hoorn doet mee aan Ecoschools

Met z'n allen gaan we voor een duurzamere wereld. Daarom vinden we het erg belangrijk om aan Ecoschools deel te nemen. 

Eco-schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school doorloopt een zevenstappenplan om gecertificeerd te kunnen worden. Leerlingen worden actief betrokken in dit proces. Zij bedenken acties en voeren deze uit, samen met iedereen in en om de school. Tussentijds wordt de school gewaardeerd met een bronzen en zilveren certificaat en uiteindelijk de 'De Groene Vlag'. Inmiddels hebben wij het bronzen certificaat mogen ontvangen. Daar zijn we zeer trots op. 

De groene mavo en stapelen
De groene mavo en stapelen

Bij veel mensen is bekend dat het Clusius College Hoorn een groene VMBO-school is met een Basisberoepsgerichte, Kaderberoepsgerichte en Gemengde Leerweg. Niet iedereen weet echter dat een leerling op het Clusius College ook een diploma Theoretische Leerweg (= MAVO-diploma) kan halen. Ook bestaat de mogelijkheid om te stapelen: na het behalen van een diploma kan een leerling in 1 jaar tijd een diploma voor een hogere leerweg behalen. 

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de schoolgids, het inschrijfformulier en een overzicht van vakanties.

Ook kun je hier informatie over de ouderraad vinden en bekijken hoe de school presteert met behulp van Vensters voor Verantwoording.

Stuur ons een bericht

* verplicht veld