Wij vinden gezondheid belangrijk. Want als je fit bent, leer je sneller en beter. Daarom kun je bij ons in de pauze bijvoorbeeld een potje voetballen, trefballen enz. Pauzesport noemen we dat. Regelmatig staat er in de “lange” pauze een gymleraar of –lerares klaar om een potje met je te sporten. Daarnaast zorgen we ervoor dat er in de kantine gezonde broodjes te koop zijn. Die worden samen met de leerlingen uit klas 3 elke dag vers gemaakt. 

Omdat we gezondheid zo belangrijk vinden is het logisch dat onze hele school rookvrij is. Ten slotte vinden wij dat energiedrankjes en leren niet samen gaan, daarom hebben we ook met elkaar afgesproken dat die hier op school niet thuishoren. In onze leerlingenraad worden regelmatig goede ideeën besproken waarmee we onze school nog leuker, gezonder en aantrekkelijker proberen te maken.

Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie.