Groen moet je doen, samen!

 
Onze school is een ‘Eco-School’. Dat betekent dat we zo goed mogelijk proberen om te gaan met onszelf en onze omgeving. Om dit te bereiken werken we regelmatig samen met organisaties zoals ‘Greenpeace’ en ‘Landschap Noord-Holland’ (LNH). We proberen ook ouders en bewoners te betrekken bij onze groene activiteiten samen met de gemeente en de bibliotheek.

Team Green Painters
Daarbij helpt een groep leerlingen die zich 'Team Green Painters' noemt. Zij bedenken wat we op school beter kunnen doen en zij organiseren acties en activiteiten. Dankzij deze enthousiaste groep is er al heel veel op onze school duurzamer geworden. Zo sparen we plastic doppen om een hulphond te bekostigen, verkleinen we onze afvalberg en gaan zuinig om met energie. We hebben voor onze prestaties al twee keer een groene vlag gekregen. Dat betekent dat onze school het al 4 jaar (op wereldniveau) heel erg goed doet!

Wedstrijden, acties en winnaars
Wat je daarvan terugziet op school? Ons afval wordt bijvoorbeeld gescheiden, we maken kladblokken van verkeerd gedrukte kopietjes, we maken bijenhotels en planten bloembollen voor de bijen. In onze kantine koop je gezonde broodjes en in de pauze kun je bij ons sporten. Ook hebben we meegedaan aan de “7 days challenge” en sommige van onze leerlingen zijn daarbij zelfs in de prijzen gevallen! Ook een groot succes is het jaarlijks terugkerende lampenproject, waarbij de meest fantastische lampen worden gemaakt van “waardeloos” materiaal. Ook bij deze wedstrijd hebben we al veel prijzen in de wacht gesleept.