Clusius College Grootebroek vmbo

Clusius College Grootebroek heeft momenteel 246 vmbo-leerlingen en er werken 33 enthousiaste medewerkers. 

Enkele belangrijke namen:

Vestigingsdirecteur Cor de Vries
Decaan Rob Blank
Teamleider onderbouw Jan Zwier
Teamleider bovenbouw Mirjam Prins
Gezonde schoolkantine
Gezonde schoolkantine
Bij Clusius College Grootebroek is een pilot gestart vanuit ‘Duurzaam Door’ met een duurzame gezonde schoolkantine. In het verlengde van dit project wordt daarbij aandacht aan streekproducten geschonken in de lessen Voedingsleer. Zo nemen we de leerlingen mee naar de telers om te kijken waar de producten vandaan komen. Ook worden er proeverijen voor leerlingen georganiseerd. Dit project zal als voorbeeld dienen voor andere scholen en uitgerold worden in de regio Noord-Holland Noord.

 

Clusius College Grootebroek doet mee aan Ecoschools

Met z'n allen gaan we voor een duurzamere wereld. Daarom vinden we het erg belangrijk om aan Ecoschools deel te nemen. 

Eco-schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school doorloopt een zevenstappenplan om gecertificeerd te kunnen worden. Leerlingen worden actief betrokken in dit proces. Zij bedenken acties en voeren deze uit, samen met iedereen in en om de school. Tussentijds wordt de school gewaardeerd met een bronzen en zilveren certificaat en uiteindelijk de 'De Groene Vlag'. 

Projectonderwijs: dat is pas praktisch!
Projectonderwijs: dat is pas praktisch!

Drie maal per jaar krijg je bij het Clusius College Grootebroek de kans een week lang je vaardigheden en kennis toe te passen in projecten. Je werkt dan aan een onderwerp waar heel veel vakken in terugkomen. Denk aan de thema’s water, beestenboel, flora en fauna of feest. Je leert daarbij interviewen en onderzoeken, maar ook presenteren en natuurlijk… samenwerken!

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de schoolgids, het inschrijfformulier en een overzicht van vakanties.

Ook kun je hier informatie over de ouderraad vinden en bekijken hoe de school presteert met behulp van Vensters voor Verantwoording.

Stuur ons een bericht

* verplicht veld