Clusius College Castricum voor alle leerwegen excellent! Clusius College Castricum voor alle leerwegen excellent!

Het Clusius College in Castricum heeft opnieuw het predicaat Excellente School gehaald en niet alleen voor de al eerder tot excellent benoemde basisberoepsgerichte leerweg, maar voor alle geboden leerwegen!

Het predicaat Excellente School geldt als de Michelinster binnen het onderwijs. Een unieke prestatie, hiermee is onze school in Castricum één van de weinige scholen in Nederland die zich als gehele school ‘Excellente School’ mag noemen. Excellente scholen zijn scholen met bijzondere kwaliteiten. Clusius Castricum kenmerkt zich als een ‘School van Kansen.’

Maandag 22 januari 2018 werd bekend gemaakt welke scholen het predicaat Excellente School voor de komende drie jaar mogen dragen. Directeur Patricia Bleeker kreeg uit handen van jurylid Paul Zevenbergen het predicaat overhandigd. Naast het jurylid waren ook burgemeester Mans, wethouder Rood (onderwijs), leerlingen en medewerkers aanwezig bij de feestelijke onthulling.

De jury geeft aan dat het Clusius College daadwerkelijk een ‘School van Kansen’ is. “De school van kansen is een gedragen motto en wordt erkend en herkend door zowel leerlingen, ouders, medewerkers als bestuur. Het Clusius College is er voor iedere leerling,” aldus het jurylid.

In het juryrapport valt onder andere te lezen dat er met ruim 1000 vmbo-leerlingen rust in de school heerst. In het gesprek dat de jury heeft gevoerd met leerlingen werd aangegeven dat de school een veilige cultuur heeft. Leerlingen worden door elkaar aangesproken op hun gedrag.

 “Wij vinden het welbevinden en de ontwikkeling van onze leerlingen bijzonder belangrijk,” vertelt Patricia Bleeker. “Het bieden van kansen aan leerlingen staat bij het Clusius hoog in het vaandel. Zo zijn veel leerlingen gediplomeerd in een hogere leerweg dan dat zij binnenkwamen, wij bieden al onze leerlingen kansen. Dit predicaat laat nog eens extra zien hoe mooi het vmbo is.”

Klik hier voor een filmpje.