Informatieavond

Het Clusius College Castricum wil ouder(s) en/of verzorger(s) van leerlingen uit groep 8 graag tijdig informeren over onze opleidingsmogelijkheden. Woensdag 2 november was er daarom een informatiebijeenkomst voor ouders en verzorgers. Klik hier om de presentatie, gehouden tijdens deze avond, te bekijken.

De volgende informatieavond voor ouder(s) en/of verzorger(s) van leerlingen uit groep 8 is gepland op woensdagavond 18 januari.

Het programma voor die avond is:

  • Inloop vanaf 19.00 uur
  • Presentatie van 19.30 uur tot 20.30 uur.
  • Na afloop gelegenheid tot vragen stellen.

De open dagen van het Clusius College Castricum zijn op: Vrijdag 27 januari 2017 van 18.30 - 21.00 uur
Zaterdag 28 januari 2017 van 10.00 - 13.00 uur. De open dagen zijn bedoeld om samen met uw zoon/dochter de mooi verbouwde school te bezoeken en de sfeer te proeven.

Clusius College Castricum vmbo

Clusius College Castricum heeft momenteel 1021 vmbo-leerlingen en er werken 142 enthousiaste medewerkers. Bij ons kun je terecht voor alle leerwegen dus ook de theoretische leerweg!

Enkele belangrijke namen:

Vestigingsdirecteur mevr. P. Bleeker
Adjunct directeur leerlingzaken dhr. M. Jobse
Adjunct directeur beheer dhr. J. Aalbers
Decaan mevr. G. Coulier
Teamleider leerjaar 1 mevr. K. Rood
Teamleider leerjaar 2 dhr. E. Schaap
Teamleider leerjaar 3 dhr. S. Ruijter
Teamleider leerjaar 4 dhr. M. Jobse
Teamleider Groen dhr. R. Marcus
Projectonderwijs: dat is pas praktisch!
Projectonderwijs: dat is pas praktisch!

Drie maal per jaar krijg je bij het Clusius College Castricum de kans een week lang je vaardigheden en kennis toe te passen in projecten. Je werkt dan aan een onderwerp waar heel veel vakken in terugkomen. Denk aan de thema’s water, beestenboel, flora en fauna of feest. Je leert daarbij interviewen en onderzoeken, maar ook presenteren en natuurlijk… samenwerken!

Clusius College Castricum doet mee aan Ecoschools

Met z'n allen gaan we voor een duurzamere wereld. Daarom vinden we het erg belangrijk om aan Ecoschools deel te nemen. 

Eco-schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school doorloopt een zevenstappenplan om gecertificeerd te kunnen worden. Leerlingen worden actief betrokken in dit proces. Zij bedenken acties en voeren deze uit, samen met iedereen in en om de school. Tussentijds wordt de school gewaardeerd met een bronzen en zilveren certificaat en uiteindelijk de 'De Groene Vlag'. Op onze school wappert inmiddeld al de 'Groene Vlag'.

lees verder
De Clusibus
De Clusibus

De Clusibus vervoert in herfst en winter, twee keer per dag, leerlingen van en naar de Zaanstreek. Ouders betalen hiervoor een vergoeding, maar hoeven geen tijd meer te besteden aan brengen & halen. En het bespaart geld, brandstof en CO2-uitstoot. Het blijkt dat leerlingen het leuk vinden en ze accepteren het dat ze soms eerder naar school moeten of moeten wachten om naar huis te kunnen. In voorjaar en zomer fietsen zij samen.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de schoolgids, het inschrijfformulier en een overzicht van vakanties.

Ook kun je hier informatie over de ouderraad vinden en bekijken hoe de school presteert met behulp van Vensters voor Verantwoording.

Stuur ons een bericht

* verplicht veld