Clusius College vmbo Castricum

Clusius College Castricum heeft momenteel 1021 vmbo-leerlingen en er werken 142 enthousiaste medewerkers. Bij ons kun je terecht voor alle leerwegen dus ook de theoretische leerweg!

"Met ons marktkraamproject worden de leerlingen gestimuleerd om te leren ondernemen"
Projectonderwijs: dat is pas praktisch!
Projectonderwijs: dat is pas praktisch!

Drie maal per jaar krijg je bij het Clusius College Castricum de kans een week lang je vaardigheden en kennis toe te passen in projecten. Je werkt dan aan een onderwerp waar heel veel vakken in terugkomen. Denk aan de thema’s water, beestenboel, flora en fauna of feest. Je leert daarbij interviewen en onderzoeken, maar ook presenteren en natuurlijk… samenwerken!

Clusius College Castricum doet mee aan Ecoschools

Met z'n allen gaan we voor een duurzamere wereld. Daarom vinden we het erg belangrijk om aan Ecoschools deel te nemen. 

Eco-schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school doorloopt een zevenstappenplan om gecertificeerd te kunnen worden. Leerlingen worden actief betrokken in dit proces. Zij bedenken acties en voeren deze uit, samen met iedereen in en om de school. Tussentijds wordt de school gewaardeerd met een bronzen en zilveren certificaat en uiteindelijk de 'De Groene Vlag'. Op onze school wappert inmiddels al de 'Groene Vlag'.

lees verder
De Clusibus
De Clusibus

De Clusibus vervoert in herfst en winter, twee keer per dag, leerlingen van en naar de Zaanstreek. Ouders betalen hiervoor een vergoeding, maar hoeven geen tijd meer te besteden aan brengen & halen. En het bespaart geld, brandstof en CO2-uitstoot. Het blijkt dat leerlingen het leuk vinden en ze accepteren het dat ze soms eerder naar school moeten of moeten wachten om naar huis te kunnen. In voorjaar en zomer fietsen zij samen.

Meer informatie
Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de schoolgids 2021 - 2022, het inschrijfformulier en een overzicht van vakanties.

Ook kun je hier informatie over de ouderraad vinden en bekijken hoe de school presteert met behulp van Vensters voor Verantwoording.

Samen verder

Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland gaan fuseren en bieden per 1 augustus 2022 als één school een gevarieerd aanbod. Wilt u hierover meer weten? Kijkt u dan op onze pagina Samen verder.​