Op school gaat het niet alleen over slimmer worden. Je leert bij ons ook kiezen en werken met je hart en je handen. Het Clusius College vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat leerlingen zich verantwoordelijk voelen voor zichzelf en de wereld om ons heen. Daarom hebben we in ons onderwijs veel aandacht voor maatschappelijk betrokkenheid.

 

Stage
Wij laten onze leerlingen actief kennismaken met allerlei aspecten van de samenleving. Je volgt bijvoorbeeld al in het tweede leerjaar een maatschappelijke stage. Daarbij kun je denken aan het doen van vrijwilligerswerk bij organisaties voor zorg, buurtwerk of cultuur. Zo leer je op een leuke manier een andere kant van de maatschappij kennen!

 

Acties
Daarnaast worden er tijdens het schooljaar sociale acties georganiseerd door de leerlingen. Bij deze acties wordt geld opgehaald voor goede doelen die de school steunt. De goede doelen komen naar school om de leerlingen uit te leggen wat zij doen en waarvoor er geld opgehaald wordt, zodat de leerling zich bewust wordt van zaken die in de maatschappij spelen. 

 

Leerlingenraad
Wat vind jij van ons onderwijs, duurzaamheid en onze organisatie? Als leerling kun je bij ons je stem laten horen in de Leerlingenraad. Je leert in de raad om mee te denken met ons. Zo werk je mee aan je eigen schoolsituatie en die van je vrienden!