Gezonde School

Het landelijke vignet Gezonde School is de erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij! Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én we hebben aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van onze leerlingen. Dat vinden wij belangrijk omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.  Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl

Certificaat "Voeding" & "Bewegen en sport"

Binnen het vignet Gezonde School zijn er themacertificaten te behalen. Wij zijn gecertificeerd voor de onderdelen “voeding” en “Bewegen en sport”. Binnen dit laatste thema gaat het om stimuleren van een actieve leefstijl onder leerlingen. Denk hierbij aan het geven van kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs en extra aandacht voor inactieve leerlingen. Maar ook aan het aanbieden van een breed en gevarieerd aanbod van bewegingsactiviteiten in en rondom de school. Wij bieden onze leerlingen een gevarieerd en structureel beweeg- en sportaanbod en doen dat niet alleen tijdens schooltijd, maar ook ervoor en erna. 

Eco-Schools

Eco-Schools is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen. Door het behalen van de groene vlag mogen we ons officieel een duurzame Eco-School noemen! Wij zijn actief bezig om de school en omgeving duurzamer te maken. Het Greenteam speelt hierin een belangrijke rol. Dit team, bestaande uit leerlingen uit alle klassen, is bevoegd om nationaal op te treden als Eco-schools ambassadeur voor duurzaamheid in het onderwijs. De leerlingen krijgen ruimte om op eigen verantwoordelijkheid initiatieven te ontplooien.  Zo besteden zij op ludieke wijze aandacht aan het scheiden van afval en recyclen van materiaal. Op deze manier wordt iedereen zich ervan bewust dat het helemaal niet zo moeilijk is om goed met het milieu om te gaan. Duurzaamheid is niet alleen binnen de school ingevoerd, maar ook in verschillende projecten die samen met de gemeente worden uitgevoerd.. Ook al is de Groene Vlag behaald het GreenTeam blijft zich inzetten om de school en onze omgeving zo duurzaam mogelijk te maken en meer bewustzijn te creëren over dit thema.