Clusius College Amsterdam vmbo

Clusius College Amsterdam heeft momenteel 284 vmbo-leerlingen en er werken 37 enthousiaste medewerkers.

Enkele belangrijke namen: 

Directeur Pieter Roelofs
Teamleider onderbouw Merel van Prooijen
Teamleider bovenbouw Anna Anker
Decaan Wendy Buijs
Zorgcoördinator Renske Feenstra
Psycholoog Lisa Admiraal
Vertrouwenspersoon Renske Feenstra
Examensecretaris Eva Mes
Gezonde schoolkantine
Gezonde schoolkantine

Amsterdam heeft de Gouden schaal! Jongeren verdienen een veilige leeromgeving, waar gezonde gewoontes gestimuleerd worden. Dat willen ouders, leerkrachten en de leerlingen zelf. Zonder de beschikbaarheid van gezond eten kunnen jongeren geen gezond eetpatroon ontwikkelen.

lees verder
Clusius College Amsterdam doet mee aan Ecoschools

Met z'n allen gaan we voor een duurzamere wereld. Daarom vinden we het erg belangrijk om aan Ecoschools deel te nemen. 

Eco-schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school doorloopt een zevenstappenplan om gecertificeerd te kunnen worden. Leerlingen worden actief betrokken in dit proces. Zij bedenken acties en voeren deze uit, samen met iedereen in en om de school. Tussentijds wordt de school gewaardeerd met een bronzen en zilveren certificaat en uiteindelijk de 'De Groene Vlag'. 

Extra's
Extra's

Het Clusius College Amsterdam laat leerlingen zoveel mogelijk leren in hun directe leefomgeving. Hiervoor wordt contact gezocht met allerlei organisaties in de nabijheid van school. Zo komt er jaarlijks een valkenier langs die de leerlingen vertrouwt maakt met verschillende roofvogels. Verder leer je bijvoorbeeld bij een veehouder iets buiten de stad hoe je koeien moet scheren. 
In het Noorderpark, vlakbij onze school, Zijn ook diverse projecten zoals de aanleg van een bloemenlint en een natuurpad van houtsnippers. Tijdens dit soort projecten leer je door te doen en gaan allerlei vakken, van plantenteelt tot biologie, hand in hand.

Goed om te weten

Voor meer achtergrondinformatie hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zoals de schoolgids, het inschrijfformulier (gegevensformulier) en een overzicht van vakanties.

Ook kun je hier informatie over de ouderraad vinden en bekijken hoe de school presteert met behulp van Vensters voor Verantwoording.

Stuur ons een bericht

* verplicht veld