Groen & duurzaam

We zijn een groene school. Dit betekent dat je bij ons groene praktijkvakken krijgt. En dat is veel afwisselender dan je misschien in eerste instantie denkt. De ene keer maak je een boeket bloemen, ben je plantjes aan het stekken of verzorg je dieren. Het andere moment leer je alles over eten en koken of ben je aan het sleutelen aan apparaten. In de video hieronder hoor je meer over onze groene praktijkvakken.

Duurzaam

In onze praktijkvakken speelt alles wat groeit en bloeit op de wereld een belangrijke rol. Daarom vinden we het belangrijk dat jij leert hoe en waarom we daar goed voor moeten zorgen. Dat zit helemaal verweven in onze lessen en in onze organisatie. Daarnaast moedigen we onszelf en de leerlingen aan om met ideeën en plannen te komen om onze school en omgeving nog duurzamer te maken. 

Gezond

We vinden het niet alleen belangrijk dat je goed voor de wereld zorgt, maar ook voor jezelf en elkaar. Daar hebben we op allerlei manieren aandacht voor. Zo zijn we bijvoorbeeld door de overheid erkent als Gezonde School, voor de thema’s Voeding en Welbevinden.

  • Voeding: We vinden het belangrijk dat jij leert wat gezonde voedingskeuzes zijn en waarom je daarover moet nadenken. Want als je gezond eet, zit je beter in je vel en hou je je hoofd en lijf gezond! Wat gezonde keuzes zijn en waarom, leer je bijvoorbeeld tijdens onze praktijklessen Voeding. Daarnaast zorgen we ervoor dat het eten en drinken dat we op school verkopen, gezond is. Zo gezond zelfs, dat we onze kantine volgens het Voedingscentrum een Gezonde Schoolkantine mogen noemen!
  • Welbevinden: We willen dat je met plezier naar school gaat en vol zelfvertrouwen in de klas zit. Daarom besteden we extra aandacht aan hoe jij je voelt en hoe de sfeer is in de klas en op school. Meer hierover kun je lezen onder het kopje veilig & vertrouwd.