08 feb 2022

Willem Ijtsma nieuwe projectleider Biodivers Perspectief

Willem Ijtsma volgt Rosemarie Slobbe op als projectleider Biodivers Perspectief. Binnen afzienbare tijd start een tweede collega op dit project.

Het programma ‘Biodivers Perspectief’ creëert een inspirerende en stimulerende leeromgeving. Er zijn al vele stappen gezet, maar we hebben nog een bijzonder boeiende periode voor de boeg. Het kabinet wil de natuur beschermen, het verlies van biodiversiteit herstellen en perspectief bieden aan de agrarische sector. Uitdagingen waarbij ook ‘Biodivers Perspectief’ een rol speelt.

“Hier wil ik mijn steentje aan bijdragen”, zo vertelt Willem. “Zodat we uitdagingen aangaan, kansen benutten en knelpunten signaleren en oplossen. Ik heb jarenlange ervaring opgedaan in het onderwijs. Verder ben ik werkzaam geweest in de melkveehouderij en heb ik een bedrijf dat gespecialiseerd is in landschapsbeheer.”

De komende weken gebruikt Willem om kennis te maken met betrokkenen van dit project. “ik zie er naar uit om meer van de demoleerbedrijven te weten te komen. Ik zal de activiteiten die al in gang zijn gezet zo goed mogelijk faciliteren en samen met de partners nieuwe gewenste activiteiten oppakken.”