22 apr 2022

Eerste zaaidag bij Fort K'ijk

Na mbo-studenten van In- & Outdoorstyling, Groen, Grond & Infra en Tuin, Park & Landschap was het afgelopen woensdag de beurt aan vmbo-leerlingen van het Clusius College Alkmaar en Clusius College Castricum om hun steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de inheemse bloemen- en kruidentuin bij Fort K’ijk.

Vanuit het lesprogramma Land & Hand vmbo: ‘D.I.Y. van zaadje tot thee’ waren ongeveer 30 leerlingen aanwezig, eerstejaars leerlingen uit Alkmaar en tweedejaars leerlingen Plant uit Castricum.
 
Roland Smit van KETTER&Co gaf een korte inleiding over het project Land & Hand en daarna werd de groep in tweeën gedeeld. De ene helft van de leerlingen kreeg onder leiding van Jeroen Engelhart van Landschap Noord-Holland een rondleiding door het Fort en de andere leerlingen luisterden naar een presentatie over Biodiversiteit van Jurjen Kieft van MediGran, waarna de groepen wisselden.

 
Jurjen geeft een presentatie over biodiversiteit.                          Jeroen leidt de leerlingen rond door het Fort. 
 
Hierna moesten de handen uit de mouwen gestoken worden!
Na uitleg van Jurjen over het zaaiplan ging men in 5 groepen uiteen om het door Medigran geleverde mengsel van 50 verschillende soorten bloemen en kruiden over twee velden uit te strooien en in te harken. In het laatste zaaiveld werden de zaden van Wilderland thee gezaaid, waarvan in een later stadium door de Clusius-leerlingen thee gemaakt gaat worden.
 
 
Eerstejaars vmbo'ers druk bezig in de theetuin.                            Tweedejaars vmbo'ers in de bloemen- en kruidentuin. 

 
De groei van de vandaag gezaaide zadenmengsels is ook te volgen via het Instagram kanaal van de studenten van In- & Outdoor styling: https://www.instagram.com/landenhand.fortkijk/