09 jul 2021

Docenten Horizon College bezoeken demoleerbedrijf Huiberts voor demonstratie landbouw en techniek

Om te zien hoe natuurinclusieve landbouw en innovatieve techniek met elkaar verbonden zijn gingen de docenten van de opleiding Technicus Engineering Elektrotechniek op bezoek bij Huiberts Biologische Bollen in Sint Maartensvlotbrug.

Na een introductie op natuurinclusieve landbouw bleek tijdens de rondleiding dat dit bedrijf een prachtig stagebedrijf voor hun studenten Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek is. Daarvoor is wel een erkenning als leerbedrijf voor techniek nodig. De docenten zagen ook de mogelijkheid om een opdracht van de ondernemer uit te werken tijdens hun projectperiode. Hierbij werd een samenwerking met studenten van het Clusius College niet uitgesloten, ookal zijn de verschillende roosters daarin wel een extra uitdaging.

De excursie sloot af met een hele mooie demonstratie van hoe landbouw en techniek met elkaar verbonden zijn doordat ze de rooiwerkzaamheden konden aanschouwen. De door John Huiberts zelf ontworpen Mulcher was vol in bedrijf. De docenten vonden het ontzettend interessant om eens bij de gebruiker te zien hoe de machines van mechanisatiebedrijven, waar ze regelmatig over de vloer komen, in de praktijk zorgen voor goede oogstbare bollen die dan ook nog natuurinclusief geteeld zijn.


De excursie sloot af met een hele mooie demonstratie over hoe landbouw en techniek met elkaar verbonden zijn. Men kon de rooiwerkzaamheden aanschouwen. Ook de door John Huiberts zelf ontworpen Mulcher was vol in bedrijf en dat is een machine die echt bijdraagt aan natuurinclusieve bollenteelt. De Mulcher zorgt voor bodembedekking zodat verstuiving wordt tegengegaan, voedt het bodemleven en geeft onkruid minder kans. Lees hier meer informatie.