Missie en visie

Op het Clusius College is groen de basis voor een kleurrijke toekomst. In ons vmbo- en mbo-onderwijs zetten we de leefomgeving, duurzaamheid en voedsel centraal. We werken met 800 collega’s vanuit acht –veelal- kleinschalige vestigingen in Noord-Holland aan het beste onderwijs voor onze 5.600 leerlingen en studenten.

Onze missie luidt:

Wij stellen leerlingen en studenten in staat zich optimaal te ontwikkelen zodat ze succesvol zijn in vervolgopleiding, werk en maatschappij.

Betrokkenheid, kwaliteit en plezier zijn het fundament van onze organisatie. Deze waarden vormen onze visie. Je vindt deze waarden daarom overal terug: in de klas én in het contact en de samenwerking met onze omgeving. Zo halen we bij iedereen eruit wat erin zit.

  • Betrokkenheid: We -leerlingen, studenten en medewerkers- hebben oog voor elkaar, werken samen en nemen verantwoordelijkheid voor ons werk en onze omgeving.
  • Kwaliteit: We zijn gericht op de toekomst, leren voortdurend bij en zijn goed in ons werk. We leiden met eigentijds onderwijs op voor succes in vervolgopleiding, werk en maatschappij.
  • Plezier: We zorgen samen voor een veilige, inspirerende en uitdagende leer- en werkomgeving.