mbo 24 mei 2022

Zwembadexcursie studenten opleiding Recreatie & Natuur

Studenten Recreatie & Natuur leren over de techniek achter een zwembad tijdens de zwembadexcursie bij vakantiepark Landal Esonstad in Anjum.

"Een zwembad is echt veel meer dan een bak met water"

Lekker zwemmen, bommetjes maken en spelen met water. Op veel vakantieparken kan een zwembad niet ontbreken. Dat een zwembad meer is dan een bak met water leerden studenten van Recreatie & Natuur tijdens de zwembadexcursie. Het bedrijf Remon had de studenten uitgenodigd bij vakantiepark Landal Esonstad in Anjum voor een kennismaking met dit specialisme.

Cyclus van het water

Tijdens de les van technisch adviseur zwembaden komen alle belangrijke onderwerpen voorbij. De cyclus die het water aflegt van wegstromen door het rooster, langs het haarfilter, de pomp het grote filter, het toevoegen van de chemicaliën en weer terug het bad in. Ze stonden stil bij de functie van chloor en zuur voor de hygiëne maar ook het belang van veiligheid en goede instructie als je met deze stoffen gaat werken. Ook werd er stilgestaan bij de droge maar belangrijke informatie over de wetgeving rondom zwembaden. Veel informatie maar wel heel interessant.

  

Indrukwekkende omvang van buizen en filter

Een rondleiding door de technische ruimte en het zwembad kon natuurlijk niet ontbreken. Vooral de omvang van de buizen en het filter zijn indrukwekkend. Na al die nieuwe kennis keken de studenten met hele andere ogen naar de technische voorzieningen in het zwembad zelf. De belangrijkste conclusie die de studenten hebben na deze excursie: “een zwembad is veel meer dan een bak met water.” Gelukkig was er ook nog tijd om zelf een frisse duik te nemen.

De opleiding Recreatie & Natuur iets voor jou?

De zwembadexcursie is onderdeel van de opleiding Recreatie & Natuur. Je leert alles over de recreatieve en groene leefomgeving. Van het onderhouden van gebouwen en speeltoestellen tot het beheer van recreatieterreinen en sportvelden. En natuurlijk hoe je met mensen om moet gaan. Adequaat reageren en problemen oplossen. Een brede opleiding voor aanpakkers. Meer weten, proefstuderen of je direct aanmelden voor deze opleiding? Kijk op Opleiding Recreatie & Natuur (clusius.nl).

Gerelateerde pagina's