vmbo 14 nov 2016

Zeven dagen gezond

Vandaag is ‘Seven Days of Feedback’ gestart, een landelijke week vol gezonde uitdagingen en daar doet het Clusius natuurlijk graag aan mee.

Op de vestiging Amsterdam wordt de week groots geopend. Op het schoolplein is een podium opgebouwd waarop vijf afgevaardigden van de Seven Days-organisatie het evenement komen aftrappen. Daarna wordt er in de mentorklassen gezond ontbeten. Ook de vestiging Grootebroek doet fanatiek mee. Alle eerstejaars van deze vestiging komen vijf dagen lang een half uur eerder naar school om gezamenlijk te ontbijten en te sporten. Ook de leerlingen en medewerkers van de vestiging Heerhugowaard zijn opgeroepen om mee te doen aan de week.

Tijdens ‘Seven Days of Feedback’ staan diverse uitdagingen op het gebied van voeding en beweging centraal, van suikervrij eten tot het doen van een Total Body Work-out. Allemaal uitdagingen die ons bewust maken van een gezonde leefstijl. De school die het beste presteert maakt kans op een schoolfeest. Ook zijn er individuele prijzen te vergeven voor de leerlingen die het beste meegedaan hebben met de uitdagingen. De prijzen worden verdeeld op basis van gegevens die de organisatie verzamelt uit de ‘Seven Days of Feedback’-app, waarin de uitdagingen en prestaties worden bijgehouden.

Leerlingen in promoteam

Waar de eersteklassers in Grootebroek elke dag een half uur eerder op school moeten zijn, mogen de leerlingen van Amsterdam deze week iedere pauze aan de bak. De school heeft een eigen promoteam van 20 leerlingen samengesteld, die voor vrijwel elke dag een pauzeprogramma hebben bedacht. In de grote pauzes van dinsdag, woensdag en donderdag is het promoteam ontzien. Dan worden er een basketbal- en volleybalclinic gegeven en komen de jongerenwerkers van DOCKZZ sporten met de Amsterdamse scholieren. Natuurlijk wordt er ook in de schoolkantines van de diverse vestigingen rekening gehouden met de uitdagingen van de dag.

De uitdagingen

  • Maandag: Meatfree Monday: een dag zonder vlees en ren 6x de trappen op en neer.
  • Dinsdag: Walk on Water: een dag water i.p.v. frisdrank en yoga.
  • Woensdag: Size Does Matter: een dag halve porties eten en doe 10 push-ups.
  • Donderdag: No time to Waste: een dag eten wat je in huis hebt en probeer zo lang mogelijk een wall sit.
  • Vrijdag: Food from da Hood: een dag lokaal voedsel eten en trek een sprintje om de school heen.
  • Zaterdag: Supermarkt Survival: een dag vers voedsel eten en één minuut ‘planken’.
  • Zondag: Sugarless Sunday: geen suiker voor een dag en doe een Total body work-out.

Ga voor meer informatie naar http://www.sevendaysoffeedback.com/