vmbo 27 feb 2017

Winnaars vmbo Alkmaar naar Skills The Finals

Een van de mogelijkheden die het Clusius aangrijpt om studenten en leerlingen uit te dagen is het deelnemen aan vakwedstrijden. Dit soort wedstrijden is voor hen een mooie manier om buiten het reguliere onderwijsprogramma hun talenten verder te ontwikkelen en zich te verbeteren door zich te meten met anderen.

Skills en het streven naar Excellentie

Een mooi bestaand voorbeeld hiervan is Skills Talents voor het vmbo. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. Tijdens een voorronde op de eigen school, provinciaal kampioenschap en nationale finale strijden de deelnemers in teams van drie leerlingen om in verschillende wedstrijdrichtingen de beste te worden van Nederland.

Tijdens de provinciale wedstrijd van Skills Talent voor het onderdeel economie kwamen zowel leerlingen van het Clusius College uit Castricum als leerlingen uit Alkmaar in actie met als doel; het halen van de landelijke finale.

De opdracht was gemaakt rondom de Skills Talent Coffee Company. Het maken van een planning, een flyer, een e-mail en het controleren van een ingekomen pakket waren een aantal onderdelen van de opdracht.

Als winnaars kwamen Tara Dijk, Quincy Verbrugge en Fleur Bakker uit klas 4 van het Clusius College in Alkmaar naar voren. Zij zullen tijdens de landelijke finale op 16 t/m 18 maart Clusius College in de RAI vertegenwoordigen tijdens Skills The Finals.