vmbo 05 sep 2016

Water in plaats van frisdrank

Vierentwintig suikerklontjes zitten er in een fles cola. Slecht dus voor de gezondheid. Op het Clusius College in Schagen kunnen de leerlingen nu kiezen voor een veel beter alternatief: drinkwater.

Vrijdag werd door wethouder Ben Blonk in de kantine van de school een watertappunt geopend. Voor alle leerlingen had de school een bidon klaar liggen.

Ook op basisscholen wordt aandacht gevraagd voor drinkwater als alternatief voor frisdrank. Komende maandag gaat wethouder Blonk naar De Ark in Schagen. Daar geeft hij, samen met mascotte Druppie, de feestelijke aftrap voor de ‘DrinkWater’-campagne.

Tijdens de aftrap zijn er leuke wateractiviteiten en krijgen alle kinderen op de basisschool een ‘DrinkWater’-bidon voor op school. Ook voor de peuters zijn er leuke speelmaterialen die het drinken van water leuk en cool maken. Gemeente Schagen draagt uit dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is. Dat water drinken weer de normaalste zaak van de wereld moet worden.

In gezoete drankjes zit vaak meer dan 4 suikerklontjes en in samenwerking met de scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang in gemeente Schagen wilt zij alle kinderen daar bewust van maken.