vmbo 13 jun 2016

Voorjaarsmarkt Clusius College Hoorn in teken van goede doel

Geweldige opbrengst voor een geweldig project. Op 18 mei was onze Clusius Voorjaarsmarkt. Samen met leerlingen uit klas 1 en 2 zijn de producten die in alle leerjaren gemaakt zijn, verkocht. Planten, bloemenstukken, appelcake, pindarotsjes, krijtborden, kaarsenhouders, Rad van Fortuin, terras met drankjes en cake. Alles bij elkaar is er meer dan € 900,- opgehaald, een ongelofelijke hoge opbrengst die gaat naar het goede doel 'De Vliegende Meubelmakers'.

De Vliegende Meubelmakers werkt samen met studenten van het Hout en Meubelmakers Vakcollege HMC. Deze organisatie zet zich in om via projecten in ontwikkelings- en/ of rampgebieden hulp te bieden bij het (her)inrichten van scholen, opvanghuizen en werkplaatsen. De wereldwijde projecten zijn gericht op kennisoverdracht, culturele uitwisseling en het maken van meubels. Daarnaast wordt er langlopende begeleiding gegeven bij onderwijsprogramma’s die gericht zijn op vaardigheden, zelfredzaam en ondernemerschap. Stichting 'Gered Gereedschap' levert gereedschap dat na een project achterblijft bij de lokale bevolking.

Vrijdag 3 juni hebben we symbolisch € 913,60 overhandigd aan 'De Vliegende Meubelmakers'. De opbrengst van de voorjaarsmarkt gaat naar een project in Nepal. Tom Overboom, de broer van Bob Overboom, leerling uit klas 2, reist naar Nepal om deel te nemen aan dit project. Tom kwam afgelopen vrijdag op school om het geld in ontvangst te nemen. Half september gaat hij met 3 andere studenten naar Nepal. Samen hebben ze ongeveer €2500 voor het project ingezameld. Een fantastische opbrengst waar ze de plaatselijke bevolking enorm mee kunnen helpen.