vmbo 30 jun 2020

Vmbo na zomervakantie volledig open

Het gaat goed met de bestrijding van het coronavirus in Nederland. Om die reden heeft het kabinet dinsdag 24 juni bekendgemaakt dat alle middelbare scholen na de zomervakantie weer volledig open kunnen. Dus ook onze vmbo-vestigingen. Wij zijn heel blij met dit besluit.

Ondanks alle inspanningen die zijn verricht om onze leerlingen middels afstandsonderwijs bij de les te houden, gaat er niets boven het geven van fysiek onderwijs op onze locaties.

1,5 meter afstand

Vanaf 1 juli hoeven leerlingen in het voortgezet onderwijs op school geen 1,5 meter afstand tot elkaar meer te bewaren, ongeacht hun leeftijd. De 1,5 meterregel blijft wel gelden tussen leerlingen en docenten en tussen docenten onderling.

Aangepaste manier

De volledige heropening van onze school zal na de zomervakantie op een aangepaste manier gebeuren. Hoe dat er precies uit gaat zien is nu nog niet duidelijk. Welk rooster gaan we hanteren? Op welke manier gaan we de pauzes inrichten? Hoe gaan onze praktijklessen eruit zien? De komende tijd gaan we bekijken hoe we ons onderwijs het beste kunnen inrichten en welke aanpassingen nodig zijn. Ouders en leerlingen worden hierover tijdig geïnformeerd.

Hygiënemaatregelen en OV

Om de kans op besmetting zoveel mogelijk te voorkomen blijven de hygiënemaatregelen onverminderd van kracht: schud geen handen, hoest en nies in je elleboog en was regelmatig je handen. Bovendien mogen leerlingen en docenten met corona-gerelateerde klachten niet naar school. Ook het advies om het openbaar vervoer zoveel mogelijk te mijden blijft van kracht.