vmbo 20 mrt 2017

Vmbo-leerlingen Clusius College Alkmaar winnen World Skills Talents economie

Van 16 tot en met 18 maart zijn talentvolle Clusius-leerlingen van enkele vestigingen opgegaan voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw, of vakteam 2017’. Dit in het kader van het event Skills The Finals in de RAI Amsterdam. De organisatie van deze nationale kampioenschappen voor beroepen is in handen van WorldSkills Netherlands. De Clusiusleerlingen kregen door deelname aan Skills Talents niet alleen een bijzondere leerervaring, maar groeiden ook in hun persoonlijke ontwikkeling.

De deelnemende leerlingen willen dit soort wedstrijden wel vaker doen, vertelden ze. Klas 3 staat nu al te popelen voor deelname volgend jaar!

Het provincieteam Noord-Holland Knights met 11 vakrichtingen van verschillende scholen ging woensdag in de bus op naar Volendam, alwaar een diner, vlaggenparade en overnachting op het programma stond. De vmbo-talenten werden echt in het zonnetje gezet!

Donderdag gingen de teams in de RAI aan de slag met hun opdrachten. De samenwerking met andere vakgebieden stond daarbij centraal. Het echte bedrijfsleven werd nagebootst en je moest goed met elkaar samenwerken! Na een lange dag verzamelde iedereen zich voor de uitslag. Het team economie van Clusius College Alkmaar, bestaande uit Tara Dijk, Quincy Verbrugge en Fleur Bakker, werd nummer 1 van Nederland! Fleur had ook nog de social media challenge gewonnen en ontving een JBL headset. De leerlingen die niet in de prijzen vielen, kregen een certificaat.

Overigens een leuk detail; het bloemwerk op de foto is, in opdracht van Skills, ontworpen, ingekocht en gemaakt door de studenten BBL Bloem & Design Noreley van der Geest en Denise  Hoogakker van het Clusius College Alkmaar.