vmbo 30 mrt 2022

Vierderjaars leerlingen bezoeken stadslandbouwproject 'NoordOogst' in Amsterdam-Noord

Vierdejaars leerlingen van het vak Ondernemen hebben het afgelopen schooljaar in duo's meerdere keren op de weekmarkt in Castricum gestaan met lokale, eerlijke producten, zoals honing, en handgemaakte houtproducten van zorginstellingen. Deze keer stonden ze niet op de markt, maar gingen ze op excursie naar 'NoordOogst', het bijzondere stadslandbouwproject in Amsterdam Noord.

De leerlingen werden warm verwelkomd door de duurzame ondernemers en kregen uitleg over de verscheidenheid aan initiatieven en ondernemers van NoordOogst. Ze leerden o.a. over duurzaam ondernemen, voedsel verbouwen in de stad, hergebruik van producten, biodiversiteit, circulair voedsel en de beste koffiebonen rechtstreeks van de koffieboer.


Voor de leerlingen was deze excursie zeer lnspirerend en leerzaam. 

Bij NoordOogst kun je niet alleen zien hoe ambachtelijke en eerlijke producten worden gemaakt en wat duurzaamheid is, er valt bij NoordOogst ook genoeg te leren en te beleven. De ondernemers organiseren regelmatig workshops, rondleidingen, proeverijen, festivals, theaterstukken en andere culturele evenementen. Kinderen kunnen spelen in de natuurspeeltuin en er kan gegeten worden van de teelt van de moestuinen. Een aanrader!

Als je meer wilt weten over NoordOogst bezoek dan de website: NoordOogst | Stadslandbouwproject in Amsterdam-Noord

Lees ook het vorig jaar geplaatste artikel over de kraam van Clusius-leerlingen op de Castricumse Weekmarkt