mbo 04 dec 2018

Verkoop kerstbloemwerk studenten Clusius College Alkmaar voor goed doel

Tijdelijke kerstwinkel opent op maandag 10 december. Winst wordt volledig geschonken aan Artsen zonder Grenzen.

Kerstbloemwerk voor elk budget - daar draait het om in de tijdelijke kerstwinkel van het Clusius College. In de winkel die op maandag 10 december in het schoolgebouw aan de Drechterwaard 10 in Alkmaar zijn deuren opent, kunnen de geïnteresseerden van binnen én buiten de school vijf dagen lang tussen 10:00 en 16:00 uur kerststukjes en –versiering kopen die gemaakt zijn door studenten. De winst zal geheel worden geschonken aan Artsen zonder grenzen.

Project van de studenten Bloem & Design
De kerstwinkel is een project van de tweedejaarsstudenten van de tweejarige mbo-opleiding Bloem, groen en styling. De studenten zijn zelf verantwoordelijk voor alle fases van het project: de inrichting van de winkel, het prijsbewust ontwerpen van bloemwerk, het inkopen van materiaal, de uitvoering en de verkoop. Het doel van het project is de studenten kennis te laten maken met alle aspecten van ondernemen in de bloemenbranche. Zij ontvangen van school een lening en gaan de uitdaging aan om hiermee omzet en winst te genereren.

Goed doel
De studenten hebben dit jaar de meeste voorkeurstemmen gegeven aan Artsen zonder grenzen. De hulpverleners van deze organisatie zetten zich elke dag in om wereldwijd medische zorg te verlenen aan mensen die dit het hardst nodig hebben, maar niet krijgen. Artsen zonder grenzen geeft deze hulp onafhankelijk van politieke, religieuze en economische belangen.