vmbo 19 jul 2016

Succesvol Goede Doelenproject Clusius College Schagen

Het Goede Doelenproject van de derdeklassers van het Clusius College Schagen was op sociaal en financieel gebied een succes. Financieel omdat er in totaal 1.688,- euro kon worden overgemaakt naar diverse goede doelen, sociaal omdat de leerlingen bepaalde doelgroepen een fijne middag bezorgden.

​Zo organiseerde een groep leerlingen een presentatie op een basisschool over pesten; weer een andere groep haalde met een collecte 215,- euro op voor speelgoed voor de kinderafdeling van het Gemini ziekenhuis in Den Helder.

Na de centrale presentatie van het project werd er een groot aantal plannen opgezet. Variërend van auto's wassen, een bingo organiseren, lege flessen ophalen, koekjes bakken, tuintjes opknappen tot een muziekoptreden voor vrienden en bekenden. Als het maar geld opbracht of een zekere sociale functie had. Daarnaast leerden de leerlingen competenties als samenwerken, plannen en presenteren te ontwikkelen. Belangrijke kwaliteiten naast de bekende schoolvakken.

Na aftrek van de door de school verstrekte startersleningen kon het geld naar de zelfgekozen doelen worden overgemaakt. Favoriete doelen waren: Kika, Make a wish, Spieren voor spieren, Ouderenfonds en het MCA.

 

Bron: schagenvandaag.nl