vmbo 07 nov 2019

Scholieren debatteren over LHTB+ tijdens 'week van het respect'

Op het Clusius College in Hoorn werd in het kader van de ‘week van het respect’ een scholierendebat georganiseerd in samenwerking met de gemeente Hoorn. De presentatie van het debat was in handen van niemand minder dan Dolly Bellefleur.

Leerlingen uit de derde klas discussiëren tijdens het debat over verschillende stellingen rondom het thema LHBTI+. Bij het debat was de burgemeester van Hoorn dhr. Nieuwenburg ook aanwezig.

Goed voorbereid

Ter voorbereiding hebben de leerlingen zich in de lessen gebogen over stellingen als: “Iedereen moet zichzelf bij ons op school kunnen zijn, ongeacht gender of seksuele voorkeur” en “als een vriend of vriendin homo, lesbisch of transgender blijkt, verbreek ik de vriendschap.” Ook hebben ze geleerd waaraan een goed debat moet voldoen.

Ieder debat-team deed tijdens het debat zijn uiterste best doen om de jury te overtuigen. De jury lette bij het beoordelen van het debat op presentatie, luistervaardigheden, inlevingsvermogen en enthousiasme.

Optreden en roze traktatie

In de pauze verzorgde Dolly Bellefleur een optreden voor de hele school. De kantine was aangekleed met regenboogversieringen en voor de leerlingen stonden er in de pauze roze traktaties klaar.