vmbo 28 nov 2016

Samen aan de slag aan een bijenhotel

Het enthousiaste Eco-team van Clusius College Heerhugowaard is hard aan het werk. Luuk, een actieve Green Painter heeft het initiatief genomen een enorm bijenhotel te ontwerpen en te bouwen voor een park in Heerhugowaard. Dit wordt gefinancierd door de gemeente waardoor er een mooie samenwerking ontstaat.

Ontwerples
Afgelopen vrijdag kwamen Monique Stam, wethouder duurzaamheid en Melanie Brandenburger, directeur Clusius College Heerhugowaard, een kijkje nemen in de klas tijdens een ontwerples die de leerlingen van kunstenaar/ontwerper Jan Gunneweg kregen. Donderdag 1 december is de ISK-klas aan de beurt voor een leerzame en inspirerende les van Jan Gunneweg. Luuk en leerlingen van Team Green Painters zullen bij de ISK ontwerples extra begeleiding bieden. Met de verkregen ideeën tijdens deze les gaan de leerlingen aan de slag om een mooi ontwerp voor het bijenhotel te bedenken.
In januari zullen de leerlingen het atelier van de kunstenaar bezoeken en een definitief ontwerp kiezen. Jan Gunneweg zal dit uiteindelijke ontwerp bouwen. Het is de bedoeling dat het bijenhotel medio april geplaatst gaat worden.

Eco-schools
Het Clusius College Heerhugowaard is sinds de herfst van 2013 actief met het Eco-schools Traject, een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Eco-schools is een wereldwijd initiatief waar meer dan 112.000 scholen in 59 landen aan deelnemen. Het bijzondere aan Eco-schools is dat de stappen naar verduurzaming geïnitieerd worden door de leerlingen.