vmbo 11 nov 2021

PET Event in Grootebroek een daverend succes!

Het PET Event is dé gelegenheid voor kinderen om vanaf het basisonderwijs in contact te komen met techniek in de breedste zin van het woord.

Op dit event kunnen de leerlingen meedoen aan leuke en inspirerende workshops, die zoveel mogelijk aspecten van techniek aanraken. Vrijdag 29 oktober werd er voor het eerst een PET Event georganiseerd in sporthal De Kloet in Grootebroek.

Ruim 1100 enthousiaste leerlingen van groep 7 en 8 hebben dit doe-evenement bezocht. De leerlingen liepen van de ene naar de andere kraam, die de bedrijven en scholen uit de regio hadden neergezet. Het bezoeken van de kramen deden de leerlingen niet alleen om over techniek te praten, maar vooral om zelf iets te kunnen doen.

Ook het Clusius College stond met een stand op het PET Event. Leerlingen konden bij de docenten Marianne Nijman, Peter Cook, George Sijbrandij en Ruud Klomp kennismaken met een 3D-printer, microscopen en nerfpistolen. Ook ging elke leerling naar huis met een kleine herinnering aan het PET event, in de vorm van een mind teaser spelletje.

Samengevat: een wervelende dag met alleen maar blijde en verwonderde gezichten.

Op 18 en 19 november staat het Clusius College weer met een stand op het PET Event in sporthal de Weyver in Hoogwoud.