vmbo 16 dec 2019

Paarse koekjes en milkshakes in het Clusius College in Grootebroek.

13 december j.l. was het Paarse Vrijdag en daar wordt op alle vestigingen van het Clusius College aandacht aan geschonken. Zo ook in Grootebroek.

Geaccepteerd worden om hoe je bent, is op alle middelbare scholen een belangrijk onderwerp. Het Clusius in Grootebroek heeft hiervoor o.a. z’n eigen GSA (Gender and Sexualitie of Gay-Straight Alliance) die allerlei acties organiseert, bijvoorbeeld op (inter)nationale dagen als Paarse Vrijdag en kom uit de kast-dag.

Voor Paarse Vrijdag waren alle leerlingen en docenten opgeroepen om in het paars gekleed naar school te komen. In verschillende lessen werd aandacht besteed aan de dag, er werden paarse smoothies uitgedeeld en tijdens de voedingslessen werden er paarse koekjes gebakken. Daarnaast was fotograaf Guillaume Groen aanwezig om al die paarse pracht en praal vast te leggen. De fotograaf had zich op de tiende maatschappelijke beursvloer verbonden aan het Clusius. In ruil voor een kerststuk werden alle leerlingen die dat wilden vereeuwigd. En ook hier vielen de mooist getooide leerlingen in de prijzen.

Op het Clusius College in Grootebroek moerken ze dat, in vergelijking met een jaar of 10 geleden, leerlingen steeds meer voor hun geaardheid durven uitkomen. De school is er trots op dat leerlingen zich hiertoe veilig genoeg voelen en zetten zich ervoor in dat dit zo blijft.