vmbo 03 sep 2021

Leuke en leerzame introductieweek voor vmbo-leerlingen

Voordat de eerste officiële lesweek van start gaat is er voor de vmbo-leerlingen altijd een introductieweek. Het doel van deze eerste week na de zomervakantie is om op een plezierige manier kennis te maken met de school en klasgenoten. Ook dit jaar stond dit weer centraal. Sport en spel, leuke uitstapjes en korte kenninsmakingslessen waren onderdeel van de introductie: kortom een leuke en afwisselende start voor de vmbo-leerlingen!

Zie hieronder een aantal beelden van verschillende activiteiten en uitstapjes van de klassen van een een aantal van onze vestigingen. 
Plezier en fanatisme op de hindernisbaan tijdens de sport en spel activiteiten van leerjaar 2 leerlingen van onze vestiging Castricum.


Leerlingen van leerjaar 1 in Castricum sloten de introductieweek af met een heerlijke, gezellige, gezamenlijke picknick op het schoolplein.


Ook de leerlingen van leerjaar 1 in Grootebroek begonnen het schooljaar sportief met een sportdag!
Met hockey werd er meteen aan de teambuilding gewerkt.


Naast buitenschoolse activiteiten  was er in de introductieweek in Grootebroek ook een dag met een wisselrooster met korte kennismakingslessen. Op deze dag was er onder andere aandacht voor: wat doe je bij de lessen dierhouderij en voeding en hoe log je in op het wifi-netwerk van school?


Leerlingen van leerjaar 1 van onze vestiging in Grootebroek brachten een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.
Een leuke en ook leerzame dag vol bezichtingen en activiteiten voor de leerlingen. 


Ook voor de eerstejaars in Heerhugowaard lag de nadruk op elkaar beter leren kennen door het doen van verschillende gezamenlijke spellen.


In Purmerend stond de eerste week voor alle leerjaren in het teken van groepsvorming. Binnen en buiten de school vonden er verschillende activiteiten plaats, waaronder sport en spel.

Al met al was het een geslaagde introductieweek voorafgaand aan de eerste normale lesweek!