vmbo 14 okt 2016

Leerlingen Grootebroek halen ruim 700 euro op voor zorgboerderij ’t Keetje!

Everybody should care for our planet

Het Eco-Schools team van Clusius College Grootebroek organiseerde in het kader van de dag van de duurzaamheid, maandag 10 oktober, een fietsspeurtocht voor de leerlingen van de eerste en tweede klas. Tijdens de fietstocht hebben de leerlingen op diverse locaties in de omgeving opdrachten gemaakt die te maken hebben met duurzaamheid.

Voor deze fietsspeurtocht is de leerlingen gevraagd zich te laten sponsoren voor het goede doel. Dit jaar is dat Stichting Vrienden van ’t Keetje in Lutjebroek. Deze stichting helpt voorzien in middelen om activiteiten vanuit zorgboerderij ’t Keetje met een maatschappelijk belang te ondersteunen. Door deze middelen (zowel financieel als materieel) wordt de ‘plezierbeleving’ en het ‘welzijn’ van de gebruikers verhoogd. Gebruikers zijn de cliënten van de zorgboerderij en kinderen of volwassenen die gebruik maken van de diensten of activiteiten van ’t Keetje met een maatschappelijke functie.’t Keetje is één van de vaste stagebedrijven van Clusius Grootebroek. Bovendien werkt ‘t Keetje duurzaam en levert zij regelmatig producten voor onze duurzame kantine en voedingslessen.

De dag was een win-win situatie. Leerlingen werden bewust gemaakt van de noodzaak van duurzaam produceren en werken en daarnaast is er 735,20 euro opgehaald voor het goede doel!

Vrijdag 14 oktober is de cheque door het Eco-Schools team uitgereikt aan de voorzitter en penningmeester van de Stichting.