vmbo 12 apr 2017

Leerlingen dragen bij aan NK Tulpenbeoordelen in De Keukenhof

12 leerlingen van de vestiging Heerhugowaard zijn donderdag 30 maart en vrijdag 31 maart afgereisd naar De Keukenhof in Lisse.

Een week eerder had hier het Nederlands Kampioenschap Tulpenbeoordelen plaatsgevonden en in deze laatste week van maart mochten ook bezoekers hun stem uitbrengen. De leerlingen van het Clusius was gevraagd om bezoekers enthousiast te krijgen voor het geven van een beoordeling.

Docent groen/plant en economie Kees Schouten kijkt terug op een geslaagde tweedaagse. Zo vertelt hij dat de leerlingen bij de start nog wat aarzelend waren, maar later als ervaren bollenvertegenwoordigers te werk gingen. In de Nederlandse taal vormde de overtuigingskracht van de leerlingen geen probleem, maar in het Engels en Duits werd het al lastiger. In het Frans en in alle andere talen kwam er voor de leerlingen heel wat meer bij kijken om de bezoekers te motiveren voor een beoordeling.

Beste keurder en motivator
Uiteindelijk hebben de leerlingen 160 bezoekers kunnen verleiden tot een beoordeling. Half mei zal er een delegatie van de Keukenhof naar Heerhugowaard komen om de leerlingen te bedanken en ze om bekend te maken wie van de leerlingen de beste keurder is geworden en wie het meest enthousiast was bij het uitnodigen van de bezoekers.

Gerelateerde pagina's