vmbo 10 apr 2019

Leerlingen Clusius Grootebroek grote winnaars ondernemerswedstrijd #Jong19

Bingo4all

Clusius College Grootebroek ging dinsdag 9 april met twee van de drie te winnen prijzen naar huis tijdens het Jong19 Gala in Het Park in Hoorn.

De vijf klasgenoten van de vmbo-school bedachten tijdens de lessen economie een eigen bedrijf waarmee ze een bijdrage willen leveren aan het oplossen van een maatschappelijk probleem: Bingo4all. Door het organiseren van bingo’s willen de leerlingen iets doen aan de eenzaamheid onder ouderen. De Rabobank, initiatiefnemer van Jong19, verstrekte de groep hiervoor een lening van 20 euro. Aan de leerlingen de uitdagende taak om die lening terug te betalen en natuurlijk om een succes te maken van hun onderneming!

Dat is de Clusius-leerlingen Nick, Sascha, Damian, Gwen en Vénice ruimschots gelukt. Tijdens het gala wisten ze zowel de jury als het publiek te overtuigen en gingen er vandoor met de eerste prijs voor het “beste idee” van de jury en met de publieksprijs. Daarmee lieten ze geduchte concurrentie van o.a. RSG Enkhuizen, Horizon College en Tabor College d’Ampte achter zich. „Het was vooral leuk dat we zoveel mensen blij hebben gemaakt”, luidt de nuchtere reactie op de dubbele overwinning.

De winst die Bingo4all met de georganiseerde bingo’s heeft gemaakt, doneren de leerlingen aan het Ronald McDonald Kinderfonds.


Foto: Marcel Rob, Bron: Noord-Hollands Dagblad, editie Dagblad voor West-Friesland