vmbo 07 nov 2016

Leerlingen Clusius College Schagen trots op het Anglia certificaat

Meer dan veertig leerlingen van het Clusius College Schagen hebben op hun eigen niveau het bekende Anglia certificaat behaald. Zij kregen het document in de kantine van de school uitgereikt. Ouders en leerlingen glommen van trots. ,,Met hard werken en doorzetten, kun je alles bereiken'', stelde docente Engels Eva Visser tijdens de ceremonie vast.   

Onder luid applaus van de aanwezigen en de gedragen klanken van 'Land of Hope and Glory' kwamen de tweede- , derde- en vierdeklassers die een Anglia graad hadden behaald in een plechtige rij de kantine binnen. Docente Engels Eva Visser verwees in haar toespraak naar Michelle Obama die stelde dat je met doorzetten en hard werken alles kunt bereiken.

Directeur Adrie Lugtig vertelde dat zij als schoolleider al veel diploma's in haar leven had uitgereikt, maar dat dit het eerste certificaat was dat een internationale status had. ,,Een zeer waardevol certificaat. Alle leerlingen hadden vooruitgang geboekt. Belangrijk dat pubers dit soort succesmomenten ervaren.''

Na een applaus voor de complete sectie Engels kwamen de leerlingen in tweetallen naar voren om hun certificaat en roos in ontvangst te nemen.