vmbo 14 jul 2016

Groene vlag voor Clusius College Purmerend

Ook Clusius Purmerend heeft de felbegeerde vlag van Ecoschools ontvangen. Afgelopen week tijdens het eindschoolfeest op de vestiging werd door Dorien Reiche van Ecoschools lovende woorden richting het Ecoteam gesproken. Het Ecoteam bestaat uit leerlingen van de onze school. Zij bedenken de duurzame activiteiten en zorgen dat deze uitgevoerd worden.

Dorien Reiche benadrukte het dat de leerlingen veel gedaan hebben om Ecoschools in de school en in de omgeving bekend te maken. Ook waren er complimenten voor het verminderen van het afval en het opruimen van zwerfafval. Wethouder Rotgans van Onderwijs en de raadsleden van GroenLinks waren uitgenodigd om de ceremonie bij te wonen, zij waren zichtbaar onder de indruk.

Moeder Aarde zelf was ook gekomen, op hoge stelten liep zij door het publiek. Aan haar de eer om de vlag daadwerkelijk te hijsen. Na de plechtigheid kregen de leerlingen die deel uit maken van het Ecoteam een certificaat uitgereikt wat, volgens Ecoschools van pas kan komen bij een eventuele stage. Voor iedereen was er na afloop een speciaal Eco-ijsje. In de kleuren van Ecoschools. Gefeliciteerd met deze prestatie!!!