vmbo 23 apr 2018

Groene Vlag voor Clusius College Amsterdam

Eindelijk was het zover: de feestelijke uitreiking van de Groene Vlag van Eco-Schools aan het Clusius College Amsterdam.

"We zijn super trots op het feit dat we ons nu een officiële duurzame Ecoschool mogen noemen", aldus het Greenteam. Samen met meester Wouter en juf Marissa nam het Greenteam de vlag, verschillende oorkondes en het Ecoschool-certificaat in ontvangst. De afgelopen jaren is Clusius College Amsterdam actief bezig geweest om de school en omgeving duurzamer te maken. Het Greenteam, dat bestaat uit leerlingen van de school, heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld.

Naast de uitreiking van de vlag was er ook een speciaal moment voor alle leden van het Greenteam. Zij ontvingen van Dorien Reiche het Groene Vlag Certificaat wegens hun geweldige inzet voor de school en de buurt. Hiermee zijn de leerlingen bevoegd om nationaal op te treden als Ecoschool ambassadeur voor duurzaamheid in het onderwijs. De leerlingen krijgen ruimte om op eigen verantwoordelijkheid initiatieven te ontplooien. Zo besteden zij op ludieke wijze aandacht aan het scheiden van afval en recyclen van materiaal. Op deze manier wordt iedereen zich ervan bewust dat het helemaal niet zo moeilijk is om goed met het milieu om te gaan. Duurzaamheid is niet alleen binnen de school ingevoerd, maar ook in verschillende projecten die samen met de gemeente worden uitgevoerd. Ook heeft deze Clusius vestiging een gezonde kantine met zoveel mogelijk duurzame producten. De leerlingen gebruiken producten uit de eigen tuin en er is een watertappunt in de kantine. Ook al is de Groene Vlag behaald het GreenTeam blijft zich inzetten om de school en onze omgeving zo duurzaam mogelijk te maken en meer bewustzijn te creëren over dit thema.