vmbo 15 dec 2017

Gouden schaal voor Clusius College Grootebroek

Het Clusius College in Grootebroek heeft een Gouden Schaal verdiend voor hun gezonde schoolkantine. De school heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. En met resultaat!

“We hebben onze kantine aangepast aan de hand van de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dit betekent dat we alleen nog maar ‘de verantwoorde keuze’ op school aanbieden. Zo is bijvoorbeeld de Mars-automaat weggehaald en is het assortiment in de frisdrank-machine aangepast. En in de kantine werken we uitsluitend met gezonde producten uit de regio (via Atlantis Handelshuis). Daarnaast is er een watertappunt aangelegd en hebben we een beleid geschreven voor een gezonde en duurzame schoolkantine.” vertelt Piet Dudink, docent op het Clusius College.

Natuurlijk worden de leerlingen hier ook bij betrokken. Zij krijgen les in voedselonderwijs, bezoeken tuinders in de buurt, staan zelf in de keuken van de kantine en gebruiken oogst uit de eigen kas. “We proberen ze te stimuleren om zelf te kiezen voor de betere keuze.” aldus Dudink.

Met deze aanpassingen voldoet het Clusius College aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en hebben zij recht op een Gouden Schaal. Afgelopen vrijdag, 15 december, heeft wethouder Nico Slagter (Stede Broec) deze mooie prijs uitgereikt tijdens een feestelijk moment in de pauze. “Wij zijn als gemeente ontzettend trots dat het Clusius College bewust kiest voor een gezonde kantine en de Gouden Schaal heeft verdiend.” vertelt Slagter tijdens het uitreiken van de schaal.