vmbo 15 jan 2018

Gezonde nieuwjaarsborrel in Amsterdam

Het Clusius College Amsterdam is op een unieke manier het nieuwe jaar ingegaan: ’s ochtends hebben alle leerlingen een gezond ontbijt genuttigd en hun voornemens en wensen voor 2018 met elkaar gedeeld.

De middag stond in het teken van een gezonde nieuwjaarsborrel. Voor deze gelegenheid hadden de leerlingen gezonde hapjes en drankjes gemaakt en waren er verschillende optredens van leerlingen met de boodschap: 'gezond leven doen we allemaal'. Naast de optredens was er ook aandacht voor bewegend leren.

Recent onderzoek heeft immers aangetoond dat leerlingen beter kunnen leren wanneer ze bewegen. Om dit ook in praktijk te kunnen brengen heeft Mark Vlaar, buurtmanager van de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht (AAGG), afgelopen maandag een aantal deskbikes aan het Clusius College aangeboden. Deze deskbikes worden ingezet om bewegen en leren op een creatieve manier te combineren. Niet alleen de leerlingen maar ook de ouders waren heel enthousiast over deze nieuwe aanwinst om onze gezonde school nog gezonder te maken.