vmbo 10 sep 2021

Geslaagde beroepenmarkt voor vmbo-leerlingen in Amsterdam

Woensdag 8 september was het weer tijd voor de beroepenmarkt. Tijdens deze jaarlijks bijeenkomst kunnen jaar 3 en 4 vmbo-leerlingen van het Clusius College in Amsterdam kennismaken met de mogelijke opleidingen voor na hun vmbo-tijd. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond waarop leerlingen op een fijne manier kennisgemaakt hebben met verschillende opleidingen van in totaal 8 mbo-scholen.

Vanaf 17:30 uur konden de leerlingen met een ouder terecht. De leerlingen hadden een informatieboekje met opdrachten meegekregen, zodat ze getriggerd werden om zich goed te verdiepen in de mogelijke verolgopleidingen, zodat ze uiteindelijk een weloverwogen keuze kunnen maken. Na een voorlichting van de mentor kon de avond voor de leerlingen en ouders beginnen. 

In het informatieboekje stonden vragen over de interesses en kwaliteiten van de leerlingen. Ook motiveerde het boekje leerlingen om vragen te stellen aan de standhouders van de opleidingen. De opdrachten worden tijdens de LOB(Loopbaanoriëntatie en Begeleiding)-lessen verwerkt in Yubu (persoonlijke loopbaankeuze traject). 

In totaal waren er vanuit 8 mbo-scholen tal van verschillende opleidingen aanwezig . De bezetting was maximaal: alle lokalen, inclusief de gang stonden vol met stands. In de aula konden de leerlingen kennismaken met de mbo-opleidingen van het Clusius College. 

Er hing een hele positieve en gemoedelijke sfeer in de school. Al met al een weer een hele nuttige en fijne beroepenmarkt!