vmbo 20 dec 2017

Gepimpte rolstoel schoolwinnaar vakkanjers

Mede door deelname aan Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen de vmbo’ers van het Clusius College in Heerhugowaard hun vakmanschap.

Ook dit jaar doet de school weer mee aan deze competitie. De leerlingen van het tweede leerjaar zijn de afgelopen periode aan de slag gegaan met realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. Kayla, Sophie en Daicy kwamen met hun idee voor een ‘opgepimpte rolstoel’ voor kinderen als schoolwinnaar uit de bus. Vakkanjers overviel deze dames tijdens hun les om de prijs te overhandigen. Kijk hier voor de ‘overval’ (vanaf ongeveer 4:40).

De dames kregen het idee voor een opgepimpte rolstoel door een buurmeisje die ziek was en niet graag in een rolstoel wilde.

“Onze uitvinding werkt gewoon als een normale rolstoel maar dan opgepimpt. Er zitten bijvoorbeeld speakers in waardoor kinderen altijd hun favoriete muziek kunnen beluisteren en in de wielen van de rolstoel plaatsen we lampjes die zelf van kleur kunnen veranderen.”

Maandag 29 januari mogen ze hun idee daadwerkelijk gaan maken, tijdens de Maakdag in Alkmaar. Met hulp van professionele productontwerpers gaan de schoolwinnaars aan de slag om hun idee tot uitvoering te brengen. Vervolgens presenteren ze hun oplossing aan de vakjury en de opdrachtgever. De top tien gaat door naar Vakkanjers Live, het landelijke eindevent. Veel succes dames!

Hieronder een deel van de ontwerptekening.