31 mei 2021

Erik de Boer per 1 augustus nieuwe vestigingsdirecteur Castricum

Erik de Boer is vanaf 1 augustus de nieuwe vestigingsdirecteur van het Clusius College in Castricum. Hij volgt Patricia Bleeker op, die bijna zeven jaar leiding gaf aan onze vmbo-vestiging in Castricum. De Boer komt over van het Beroepscollege Leystede in Leiden, waar hij de laatste vier jaar werkzaam was als directeur van twee locaties.

''Als inwoner van Wormerveer en mijn interesse voor onderwijs ken ik het Clusius College als een groene school waar men betrokkenheid en plezier hoog in vaandel heeft staan, daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Zijn carrière in het onderwijs startte hij als docent consumptieve techniek bij de voormalig Technische school in Schagen en het PCC in Alkmaar. Voordat hij aan de slag ging als directeur bij het Beroepscollege Leystede werkte hij op als afdelingsleider vmbo op het PCC en later bij Compaen in Zaandam. De Boer is woonachtig in Wormerveer. 

Deze brok aan werkervaring vormt een goede basis voor zijn taken als vestigingsdirecteur. Gerard Oud (lid cvb): “Erik heeft een echt vmbo-hart. Hij zet zich in voor meer aandacht voor het  beroepsgerichte onderwijs en heeft bij Leystede laten zien in kansen en mogelijkheden te denken.”

De Boer: “Deze functie is een mooie volgende stap in mijn carrière. De combinatie van voortgezet en mbo onderwijs binnen één organisatie brengt nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee. Als inwoner van Wormerveer en mijn interesse voor onderwijs ken ik het Clusius College als een groene school waar men betrokkenheid en plezier hoog in vaandel heeft staan, daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Leerwegen

Onze vestiging in Castricum verzorgt alle leerwegen in het vmbo-groen. De school kreeg van het Ministerie van Onderwijs al meerdere malen het predicaat ‘excellent’. Clusius Castricum telt zo'n duizend leerlingen uit de regio’s IJmond, Kennemerland en Zaanstreek. Er werken circa 140 medewerkers op deze vestiging.