20 dec 2021

Er is een GSA op het Clusius College Schagen!

Sinds vier weken is er op het Clusius College in Schagen een GSA, onder leiding van docent Lianne Lavertu. De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance: een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, sekses, gender identiteiten en genderexpressies

De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.

Zij gaan in samenwerking met SAME (een groen van 5 docenten die verschillende activiteiten voor leerlingen bedenken en opzetten), meedenken over hoe er op school meer aandacht kan worden besteed aan seksuele diversiteit. Ook kunnen zij andere helpen om bijvoorbeeld om te gaan met hun seksualiteit of gewoon een luisterend oor voor elkaar te zijn. Het is de bedoeling dat zij één keer per maand bij elkaar komen. Zo kunnen zij met elkaar te praten of om een actie/idee uit te werken. Ook belangrijk: iedereen kan zich aansluiten bij de GSA in Schagen!

Vrijdag 10 december was het dan ook Paarse Vrijdag, waar de GSA natuurlijk niet kon ontbreken. Leerlingen droegen paarse mondkapjes, paarse plaktattoos en er hingen paarse vlaggetjes. Op deze dag kon niemand op het Clusius College Schagen omheen: het was Paarse Vrijdag. Het Noordhollands Dagblad heeft hier een leuk artikel over geschreven:

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20211210_35279600