vmbo 30 nov 2017

Directeur Clusius College Amsterdam neemt deel aan webinar ‘Gezond eten op scholen’

Donderdag 7 december om 14.30 uur is Pieter Roelofs (directeur Clusius College Amsterdam) te zien bij het webinar ‘Gezond eten op scholen: wat is er écht nodig voor een gezonde schoolomgeving voor jongeren?’

Een live webinar over de goede intenties om een gezonde schoolomgeving te creëren en de dagelijkse realiteit. Deze webinar is een initiatief van het JOGG; Jongeren op gezond gewicht.

Er is een stevige tegenstelling tussen alle goede intenties van professionals en bedrijfsleven om het eten op scholen gezonder te maken en de dagelijkse realiteit in pauzes op Nederlandse scholen.

Veel scholen werken al aan een gezonde schoolkantine. Ook betrokken cateraars, automatenleveranciers en supermarkten leveren vanuit hun rol een bijdrage aan het gezonder maken van de schoolomgeving. Ambitieuze initiatieven waarbij iedere partij een eigen steentje bijdraagt!

De praktijk is echter weerbarstiger. Want de omgeving van jongeren blijft verleiden tot ongezonde voeding. In de school, maar ook in de directe omgeving van scholen. Frisdrank- en snoepautomaten zijn op scholen nog lang niet 100% gezond. En supermarkten, snackbars en snackkramen rondom school zien in leerlingen gewillige klanten. Preventie en commercie staan haaks op elkaar, zo lijkt het.

Tijdens dit gratis interactieve, 45 minuten durende webinar gaan Pieter Roelofs, Marjon Bachra (JOGG), Pieter van der Zwan (gemeente Smallingerland) en Johan de Visser (Albert Heijn) met elkaar in gesprek over datgene wat er écht nodig is voor een gezonde schoolomgeving.

Het webinar bekijken? Schrijf je dan hier in.